Здравейте,имам проблем с халогените на алфа ромео 156.Не светят и не отчита на таблото дали са включени.Къде се намира бушона и релето на халогените?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с халогените на алфа ромео 156
Collapse
X
-
Двигател кубатура нещо да ни ориентираш?
---------- Post added at 18:43 ---------- Previous post was at 18:32 ----------
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...48&postcount=4
Ето ти схемата.Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
-
-
Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщениеДвигател кубатура нещо да ни ориентираш?
---------- Post added at 18:43 ---------- Previous post was at 18:32 ----------
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...48&postcount=4
Ето ти схемата.
И как зад жабката.. вътре в самата жапка на тавана и и има едно капаче но отдолу има само един бушон и пише ABS ..Last edited by murko; d.m.y г., 20:36.Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp 1998 Мачкам IS-ки навсякъде и по всяко време
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеТочно зад това капаче е блока с релетата и бушоните. На същата фиг.52 капачето е означено с А - гледай горната част на фигурата.
Или аз не гледам както трябва или моита алфа като е по стара годинка и е различно.. иначе ток до халогените изобщо не ходи.. Днес и копчето разглабях почистих го .. всичко изглежда наред..
Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp 1998 Мачкам IS-ки навсякъде и по всяко време
Comment
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеТочно зад това капаче е блока с релетата и бушоните. На същата фиг.52 капачето е означено с А - гледай горната част на фигурата.
Това е понапушеното реле..
Ето и снимка на двете релета ..
Повтарям.. Други релета няма.. Има един бушон на които пише ABS.. Предполагам е за ABS=а нещо там.. други релета и бушони няма как да му направя мост на това да видя дали то е виновно.. ?Last edited by murko; d.m.y г., 21:28.Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp 1998 Мачкам IS-ки навсякъде и по всяко време
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеРелето за халогените е другото, а не "напушеното". Просто някой е махнал бушона за халогените - написах ти кой е той по-преди. Сложи си бушона за халогените и най-вероятно всичко ще е ОК. Преди това все пак провери дали няма причина този бушон да гори и затова "кардинално" да са "решили" проблема, като са го махнали. Съвсем скоро си купил колата, нали?
пп. Сега ще ида да щракна как изглежда положението в дупката на дупката!Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp 1998 Мачкам IS-ки навсякъде и по всяко време
Comment
-
http://clubalfaromeo.com/forum/pictu...pictureid=4611
Извинявам се за лошото качество но.. Междо другото неми работят късите след свалянето на двете релета.. И другото интересно нещо е че след свалянето им е че изчезнаха и фаровете за мъгла и отзад.. ! Копчетата ми за халогените за отпред и отзад са отделно ! ..
Помагайте колеги ..!Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp 1998 Мачкам IS-ки навсякъде и по всяко време
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеКак да ти работят късите, като едното реле е именно за късите. А релето за фаровете за мъгла е едно, въпреки че копчетата за предните и задните халогени са отделни.
И бушона ти за халогените е на този блок - гледай малко по-внимателно. Картинката трябва да е горе-долу следната:http://s49.photobucket.com/user/fish..._6415.jpg.html.
Само дето цокала на моя бушон е син а този на снимката която си дал е жълт..Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp 1998 Мачкам IS-ки навсякъде и по всяко време
Comment
-
-
Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщениеНа моята картинка обаче аз виждам повече релета, а освен жълтия 20А бушон - и слотове за още бушони. Черното реле ти е здраво - остави го на мира, ако не беше здраво нямаше да ти работят задните халогени. Заври си главата колкото се може по-навътре и гледай отблизо за още слотове за релета и бушони. Ако се налага - и допълнително осветление ползвай. В краен случай може да свалиш и цялата жабка (лесно е) и тогава вече всичко сe вижда като на тепсия.
И къде видя повече релета бе човек.. 2 релета се вижда и на линка които си дал.. две релета с 1 бушон под тях... Други релета в мойта жаба няяма!.. Щом казваш утре сутринта и жабката ще сваля барем се покаже нещо дет не съм го забелязал когато я свалях.. преждевременно други идеи да има някои защо дявол да го вземе задните халогени работят а предните не.. копчето е здравооо.. И не отчита пак казвам все едно не натискам копчето нищо нито на таблото нито светят..
---------- Post added at 01:51 ---------- Previous post was at 01:48 ----------
nickgaidarov
При мен няма блок до черното реле а има подобно на него кафяво реле.. няма блокчета разни градинки.. пак казвам.. струва ми се че маи при мен нещата отиват в друга партида просто..Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp 1998 Мачкам IS-ки навсякъде и по всяко време
Comment
-
Първоначално публикувано от murko Покажи съобщение
И къде видя повече релета бе човек.. 2 релета се вижда и на линка които си дал.. две релета с 1 бушон под тях... Други релета в мойта жаба няяма!.. Щом казваш утре сутринта и жабката ще сваля барем се покаже нещо дет не съм го забелязал когато я свалях.. преждевременно други идеи да има някои защо дявол да го вземе задните халогени работят а предните не.. копчето е здравооо.. И не отчита пак казвам все едно не натискам копчето нищо нито на таблото нито светят..
---------- Post added at 01:51 ---------- Previous post was at 01:48 ----------
nickgaidarov
При мен няма блок до черното реле а има подобно на него кафяво реле.. няма блокчета разни градинки.. пак казвам.. струва ми се че маи при мен нещата отиват в друга партида просто..
Почисти и намести буксите му и виж дали ще има резултат.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment